Oproep onderzoek Rijksuniversiteit Groningen.

Wat betekent het voor de identiteit van een pleegkind wanneer hij of zij in een gezin woont met een andere culturele achtergrond?

Dat is de vraag die centraal staat bij het promotieonderzoek van Clementine Deger. Zij voert dit onderzoek uit in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en is op zoek naar pleegouders die hieraan mee willen werken. Haar volledige oproep lees je hier.

Onderzoek Pleegouderpraktijk door studenten HZ

Studenten van de Hogeschool Zeeland (HZ) hebben in opdracht van Pleegoudersupport onderzoek uitgevoerd naar de pleegouderpraktijk.Ze hebben hiervoor meegekeken in een aantal pleeggezinnen en ze komen met hun frisse blik tot interessante ontdekkingen en aanbevelingen.

Deze ontdekkingen leidde eerder al tot vragen aan de colleges van Middelburg en Vlissingen.

Op 26 januari om 12.30u waren de studentes van de HZ, die het onderzoek uitvoerden, en Pleegoudersupport Zeeland te gast bij Omroep Zeeland Radio. Zij hebben daar het onderzoek en de resultaten verder toegelicht.

Het volledige rapport vindt u hier.

KiP Groepen in de regionale weekbladen

Misschien heeft u het al gezien in één van de regionale weekbladen? De KiP groepen werden getrakteerd op een mooi artikel met foto's in o.a. de Bevelander. Hierin werd uitgelegd wat de KiP groepen doen, en waarom we het vanuit Pleegoudersupport zo belangrijk vinden dat er KiP groepen zijn.

Onlangs deed Maria Wolters in samenwerking met de KiP groepen onderzoek naar de rol van eigen kinderen binnen pleegzorg. Haar volledige onderzoek leest u hier.

Wil het het artikel in de Bevelander lezen? Klik dan hier.